Waarom leasen als zzp’er

09 april 2019 om 16:57

Als zzp’er kan je profiteren van de voordelen als je een auto gaat leasen. Je wilt liever als zzp’er in een oogopslag de kosten kunnen inzien. Autokosten zijn vaak een van de grootste kostenposten voor een zzp’er. Met zakelijk auto leasen het allemaal overzichtelijk waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Bij het leasen van een auto gaat het aankoopbedrag volledig vervallen. Dit is meestal een grote aanslag op je portemonnee, zeker als je net bent gestart met je onderneming als zzp’er. Met auto leasen geef je jezelf meer vrijheid omdat alles onder een budget valt. Je hoeft als ondernemer geen zorgen te maken met onvoorziene kosten want je bent volledig ontzorgt als je gaat leasen op basis van Operational lease. Je betaalt een vast leasebedrag per maand waarin alles inbegrepen is, namelijk verzekering, wegenbelasting, reparatie, onderhoud etc. Je kan als zzp’er volledig gaan focussen op je onderneming. Ga je meer privé dan zakelijk rijden, wellicht zou het dan ook interessant zijn om private te leasen want dan heb je niet met de bijtelling te maken. Meestal is het wel zo dat je als zzp’er meer zakelijk rijdt aangezien je ritten voor je onderneming moet wegzetten.

Een groot voordeel van zakelijk of private lease is juist dat je niet voor verassingen komt te staan. Je rijdt voor een vast bedrag per maand in een auto die je aan het einde van het contract weer terug kan geven aan de leasemaatschappij. Mocht je als zzp’er advies willen met betrekking tot leasen dan kan je te allen tijde contact opnemen met Auto Lease centrale. Bij ons kan je terecht voor een vrijblijvend advies aangezien wij een onafhankelijke tussenpersoon zijn in de autolease branche. Wij zullen binnen uw situatie het beste advies geven.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Zakelijk Auto Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk