Kopen of leasen?

02 april 2019 om 11:20

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe, of misschien wel je eerste, bedrijfswagen, zijn er verschillende keuzes die gemaakt moeten worden. Zo moet je uiteraard kiezen wat voor soort auto het beste past bij jouw onderneming. Wil je een gemakkelijk klein autootje of heb je juist meer ruimte nodig en kies je voor een bestelbus? Wil je dat de auto over de nieuwste technologische snufjes beschikt of is een occasion model goed genoeg? En wil je de bedrijfswagen kopen of toch liever leasen? Het is belangrijk om je goed in te lezen en veel informatie te vergaren alvorens je deze belangrijke beslissingen maakt, om zo verkeerde beslissingen te voorkomen. Als zelfstandig ondernemer wil je immers het beste voor jezelf en je onderneming.

De beste optie voor jouw onderneming

Om de beste keuze te kunnen maken voor jouw onderneming is het gewenst om goed advies in te winnen voordat je de keuze maakt voor kopen of leasen. Ook moet er rekening worden gehouden met het doel dat de auto zal dienen en de toekomst van de onderneming. Als je denkt de auto langdurig nodig te hebben en over genoeg kapitaal bezit om een auto te kopen kan dit de voordeligste keuze zijn, maar wil je snel en goedkoop over een auto beschikken dan is leasen vaak de beste optie.

Voordelen van zakelijk leasen

Het leasen van een bedrijfswagen heeft enkele belangrijke voordelen. Zo hoef je geen dure aankoop te doen en beschik je zonder veel te hoeven investeren over een kwalitatief goede auto. Ook ben je bij het leasen van een auto verzekerd van goede service. Het onderhoud en zelfs de reparatie van de auto worden door het verhuurbedrijf betaald. Ook de flexibiliteit van leasen is een groot voordeel, vooral als je niet van te voren weet hoe lang je de auto nodig gaat hebben. Het is dus belangrijk de voor- en nadelen van het kopen en leasen van auto’s goed af te wegen voordat je beslist welke van de twee opties je kiest voor jouw bedrijf.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Zakelijk Auto Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk