Gunstig zakelijk leasen

06 september 2019 om 13:58

Zakelijk leasen kan jou mogelijk veel kosten besparen als je minder dan vijfhonderd kilometer per jaar in je auto reist. Of een auto leasen een voordelige optie is, hangt ook af van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. In alle gevallen is het verstandig om vooraf te onderzoeken wat mogelijk is voor jou in het reizen naar verschillende plekken. Zo kan het in jouw situatie financieel gunstiger zijn wanneer je kiest voor het leasen van een auto voor je onderneming. Om te kijken wat het beste bij jouw situatie past, kan je het beste van tevoren alle opties goed bekijken. Het aantal kilometers dat je rijdt is bij iedereen verschillend en veel is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Wanneer je de voor-en nadelen naast elkaar zet kun je alles overzichtelijker overzien. Zo krijg je een beter inzicht in en een beeld van de kosten en kan je de juiste keuze maken.

Een auto zakelijk leasen
Bij een auto leasen via internet is het zo dat de auto niet jouw eigendom is, maar dat je ook niet hoeft te zorgen voor reparaties en het onderhoud aan de auto. Bij het leasen zijn er regels waar je rekening mee moet houden. Dit gaat om met name om regels die betrekking hebben op werknemers die via de werkgever een auto leasen. Dan moet namelijk per jaar 25 procent van de cataloguswaarde van de leaseauto worden opgeteld bovenop het salaris. Dit heeft tot gevolg dat de werknemers netto minder salaris overhouden. Vooronderzoek is dus essentieel en belangrijk om tot een goede keuze te komen. Voor- en nadelen tegen elkaar afwegen kan zeker ook helpen.

Zakelijk auto leasen kan voordelig zijn
Een ondernemer is voor verschillende werkzaamheden regelmatig onderweg. Soms kan het dan voordeliger zijn om online een auto te huren bij een leasemaatschappij. Ook is een auto leasen nu zeer gemakkelijk en bespaar je op aanvullende prijzen die je bij een dealer zou hebben. 

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Zakelijk Auto Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk