Een bestelauto als operational leaseauto

13 maart 2019 om 11:26

Wie een auto leaset doet dat over het algemeen vanuit zakelijke overwegingen. Dat betekent dus ook dat het niet vreemd is dat een groot aandeel van de operational leaseauto’s die op de Nederlandse weg te vinden zijn dus ook bestelauto’s zijn. Dit zijn immers de voertuigen die in grote mate nodig zijn voor bedrijven om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van materialen, gereedschappen en werknemers. Het is dus goed te begrijpen dat bij leasecontracten vaak voor dit soort auto’s wordt gekozen. Er is dan ook een ruim aanbod in dit type auto te vinden.

Praktisch gemak bij zakelijk leasen
Wanneer je een bestelauto gaat kiezen die je voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken, dan gaat het er natuurlijk in de eerste plaats om dat hij praktisch en efficiënt is. Het is dus ook belangrijk dat je als ondernemer alle opties open kunt houden. Dit kan bij vrijwel alle leasemaatschappijen zonder problemen worden gedaan. Het is namelijk zo dat je als ondernemer samen met de leasemaatschappij kunt onderzoeken wat het beste bij jou past en dat vervolgens kunt gaan leasen. Zo heb je er dus zakelijk het meest profijt van. Dit moet altijd de belangrijkste voorwaarde zijn als je begint.

Relatief nieuw
Hoewel er de laatste tijd ook meer mogelijkheden zijn met betrekking tot het leasen van occasions, is het toch vooral zo dat het leasen van een auto het gemakkelijker maakt om relatief nieuw te rijden. Waar je bij het doen van een investering voor vele jaren aan een auto vast zit, daar kan je een leasecontract bijvoorbeeld voor drie of vier jaar afsluiten. Daarna kan je een nieuw contract aangaan met een nieuwe auto. Dit maakt het natuurlijk gemakkelijker dan wanneer je zelf iedere keer het geld bijeen zou moeten krijgen. Dit is dus sterk voordelig te noemen.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

  • Operational Lease

    Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

    Lees meer over Operational Lease >
  • Financial Lease

    Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

    Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Zakelijk Auto Leasen?
  • Scherp geprijsd
  • Servicegericht
  • Transparant
  • Alle merken & modellen
  • Maatwerk
  • Volledig onafhankelijk